Doména je na prodej. V případě zájmů se ozvěte na Kontakt nebo info@smworks.cz


Hledej Nářadí - mějte nářadí stále po ruce

klientská zóna: Přihlásit se | Registrovat
článek na přání?
Zajímá Vás nějaká oblast problematiky týkající se nářadí? Neváhejte nám napsat téma, které by jste zde rádi viděli!

redaktor - volná místa
Zajímáte se aktivně o obor nářadí? Máte zkušenosti s psaním článků? Chcete si přivydělat? Neváhejte a ozvěte se nám!

Diamantové řezací kotouče s TURBO segmentem

Diamantové řezací kotouče s TURBO segmentem - obrzek

Téměř každý, kdo se trochu pohybuje v blízkosti nějakého stavebního řemesla, se s diamantovým kotoučem už setkal a stále častěji setkává. Tím, že diamantový kotouč pracuje za sucha a není nutné jej tedy chladit vodou, se stal oblíbeným pomocníkem všech, kteří potřebují dělit (řezat) takové materiály, jako jsou cihly, pískovec, žula, železobeton, dlažby, betonové a kameninové trubky a jiné.

Pro tyto práce, kdy se kotouč běžně nasazuje do úhlových brusek a řez je tedy veden ručně, bez pevné opory, nejlépe slouží diamantové kotouče s takzvaným TURBO segmentem. Jednotlivé plátky jsou střídavě naletovány na tělo kotouče tak, že při letmém pohledu, vypadá jako kotouč na dřevo. Některé segmenty bývají střídavě protaženy ke středu kotouče, a tak při vychýlení kotouče od osy řezání, tyto postraní segmenty vyfrézují pro kotouč prostor a nedochází tedy k nadměrnému tření těla kotouče o materiál. Tím se vyhneme zpomalení řezu a přetěžování úhlové brusky. Řez v tomto případě nebude tak čistý a rovný, ale vzhledem k tomu, jaká se většinou od této technologie vyžaduje přesnost, nejsou 2-4 mm rozhodující.


TURBO kotouče bývají někdy také označovány jako univerzální, což v někom může vyvolávat nedůvěru, ale ze zkušeností stavebních firem a řemeslníků, se dá takto označený kotouč, za skutečně univerzální považovat a je na něj spolehnutí, i při řezání tak odlišných materiálů, jako je abrasivní pískovec nebo tvrdá žula. Je tu samozřejmě řeč o kotoučích od známých a renomovaných výrobců (Heger, Bosch, Hilti, Cedima). Technologie výroby jdou dnes opravdu kupředu a u diamantových kotoučů tomu není jinak.


V případě, že přeci jenom nebudete s výkonem diamantového kotouče spokojeni, nezapomeňte, že musí mít při předložení k reklamaci zachován řezací segment ze 70%.


Vyberte si na www.hledejnaradi.cz dodavatele opravdu kvalitních dia-kotoučů.


Pozn.:

I přes vysokou životnost a výhodu těchto TURBO kotoučů, není jejich použití vhodné v řezačkách spár nebo ve strojích, kde je kotouč v trvalém zatížení, tedy delší dobu v řezu. Zde je lepší zvolit kotouč s klasickým děleným segmentem a věnovat větší pozornost doporučení výrobce, na jaký typ nebo druh materiálu se má kotouč používat.


2007-09-30 00:25:59, Petr Novotný

nové články
Uznání záruky ANO nebo NE ?

Jednoduchou odpověď nabízí ve své brožuře firma METABO...

Copyright 2024 - SM Works
Všechna práva vyhrazena
TOPlist