Doména je na prodej. V případě zájmů se ozvěte na Kontakt nebo info@smworks.cz


Hledej Nářadí - mějte nářadí stále po ruce

klientská zóna: Přihlásit se | Registrovat
článek na přání?
Zajímá Vás nějaká oblast problematiky týkající se nářadí? Neváhejte nám napsat téma, které by jste zde rádi viděli!

redaktor - volná místa
Zajímáte se aktivně o obor nářadí? Máte zkušenosti s psaním článků? Chcete si přivydělat? Neváhejte a ozvěte se nám!

Průmyslové vysavače i do domácnosti ?

Průmyslové vysavače i do domácnosti ? - obrzek

Průmyslové vysavače se od klasických vysavačů pro domácnost odlišují především vysokým sacím výkonem, který je vyjadřován hodnotami dosaženého podtlaku a množstvím průtoku vzduchu, který je možné přefiltrovat. Tyto hodnoty jsou u průmyslových vysavačů několika násobně vyšší než u klasických domácích vysavačů,  i přes to, že elektromotory používané pro pohánění sacích turbín nepřesahují v kompaktní třídě příkon 1100W.

    Právě konstrukce, velikost turbíny a plocha filtru, jsou určující pro výkon každého průmyslového vysavače. Používané filtry jsou většinou  skládané papírové nebo polyesterové a vysavače pracují na principu klasického suchého vysávání.      

 

    Výrobci uvádějí například maximální propustnost filtračního materiálu, použitého na filtrech. Ta se pohybuje v řádu 0.1–1% propuštěných nečistot, z celkového množství vysátého prachu.

 

    To co vás u průmyslových vysavačů kompaktní třídy, mimo sacího výkonu, potěší, je jejich celková mechanická odolnost. Někteří výrobci dokonce uvádějí, že například sací hadice snese, bez trvalého zdeformování, přejetí osobním vozem.

 
    Ani velikost těchto pomocníků nijak nevybočuje z normálu a většinou nejsou větší než klasické domácí sudové vysavače. Ty průmyslové, ale můžete s klidem použít, při vysávaní dílny, garáže, auta a v případě, že budete doma provádět nějaké stavební úpravy, můžete je použít i na ten nejjemnější stavební prach - bez nutnosti používat filtrační sáčky!

 
    Právě pro tyto výhody a příznivý poměr výkon – cena, se prodejci profesionálního nářadí stále více setkávají se zákazníky a zákaznicemi z řad neprofesionálů, kteří si do svého bytu,  domu nebo na chalupu tyto pomocníky kupují.

 
Využijte www.HledejNaradi.cz k výběru nejvhodnějšího dodavatele Vašeho kompaktního profesionálního vysavače pro dům, byt, dílnu či chalupu.


2007-09-30 09:31:48, Petr Novotný

nové články
Uznání záruky ANO nebo NE ?

Jednoduchou odpověď nabízí ve své brožuře firma METABO...

Copyright 2024 - SM Works
Všechna práva vyhrazena
TOPlist