Doména je na prodej. V případě zájmů se ozvěte na Kontakt nebo info@smworks.cz


Hledej Nářadí - mějte nářadí stále po ruce

klientská zóna: Přihlásit se | Registrovat
článek na přání?
Zajímá Vás nějaká oblast problematiky týkající se nářadí? Neváhejte nám napsat téma, které by jste zde rádi viděli!

redaktor - volná místa
Zajímáte se aktivně o obor nářadí? Máte zkušenosti s psaním článků? Chcete si přivydělat? Neváhejte a ozvěte se nám!

Nástroje do elektrického ručního nářadí bývají mnohdy podceňovány

Nástroje do elektrického ručního nářadí bývají mnohdy podceňovány - obrzek

Jedná se o nejběžněji používané nástroje, jako jsou pilové kotouče, pilové řetězy, vrtáky, pilové plátky, frézky. Všichni je velmi dobře známe, často je používáme a bez nich, by naše vrtačky, pily, vrchní frézy, byly jenom nepoužitelné věci. Je proto dobré, kvalitu a stav nástrojů nepodceňovat.

Přitom právě používání tupých, nekvalitních a nevyvážených nástrojů, je jedním z nejčastějších a zbytečných příčin závad na mnohdy velmi drahých a výkonných strojích. Ze zkušeností servisních středisek pro profesionální nářadí je zřejmé, že až 80% přetížených (spálených) kotoučových pil (maflů), bylo vždy vybaveno velmi tupým nebo nekvalitním pilovým kotoučem.


Tento problém se ale vyskytuje téměř u všech druhů nástrojů. Význam dobře naostřeného a kvalitního nástroje, je dobře patrný na příkladu vrtačky a vrtáku do kovu. Někteří řemeslníci kladou velký důraz, při nákupu vrtačky, na její vysoký výkon a kvalitu, což je jistě správné, ale při koupi vrtáků, již tento požadavek nemají. Přitom není vůbec neoprávněný.


Dnes je na trhu mnoho druhů a typů vrtáků, které se velmi liší kvalitou i výkonem, ať už jde o vrtáky do kovu, dřeva, dlažby nebo betonu. Stává se, že výkonná a velmi kvalitní vrtačka s příkonem 950W za cenu 8000,- Kč, nemůže vyvrtat otvor o průměru 6mm do oceli jenom pro to, že je používán nekvalitní vrták, který se již po vyvrtání několika málo děr otupí a na jehož nákupu se ušetřilo 20 Kč.


Zbytečně dochází nejenom k přetěžování vrtačky, ale přetěžujete i sebe a takovouto prací ztrácíte i mnoho času, nehledě na to, že v celkovém součtu utratíte za vyšší počet nekvalitních vrtáků více peněz.


Nepodceňujte nákup kvalitních nástrojů pro Vaše řemeslo, ušetřete čas i peníze a vyberte si zde na www.hledejnaradi.cz toho nejvhodnějšího dodavatele nástrojů pro všechny typy nářadí.


2007-09-30 22:49:14, Petr Novotný

nové články
Uznání záruky ANO nebo NE ?

Jednoduchou odpověď nabízí ve své brožuře firma METABO...

Copyright 2024 - SM Works
Všechna práva vyhrazena
TOPlist