Doména je na prodej. V případě zájmů se ozvěte na Kontakt nebo info@smworks.cz


Hledej Nářadí - mějte nářadí stále po ruce

klientská zóna: Přihlásit se | Registrovat
článek na přání?
Zajímá Vás nějaká oblast problematiky týkající se nářadí? Neváhejte nám napsat téma, které by jste zde rádi viděli!

redaktor - volná místa
Zajímáte se aktivně o obor nářadí? Máte zkušenosti s psaním článků? Chcete si přivydělat? Neváhejte a ozvěte se nám!

Vibrace nářadí

Vibrace nářadí - obrzek

Odpovíme Vám jak profesionální modré elektrické nářadí od firmy Bosch chrání Vaše zdraví před vibracemi. Nejpozději od doby, kdy vstoupila v platnost evropská směrnice 2002/44/EC ze 6. července 2002, jsou vibrace v oblasti elektrického nářadí důležitým tématem. Tato směrnice začne být v dohledné době v celé Evropě zákonným předpisem. To znamená, že zaměstnavatel je zodpovědný za její dodržování. Zaměstnavatele i zaměstnance znepokojuje velké množství nejasných názorů a otázek vedoucích k nedorozumění. Na následujících stranách se dozvíte vše k tématu vibrací a co proti nim dělá firma Bosch.

Koho se směrnice týká?

Směrnice je určena zaměstnavatelům, jejichž zaměstnanci při své každodenní práci používají elektrické nářadí, které přenáší vibrace do paže a ruky. Vibrace ruky - paže se vyskytují například při používání ručního elektrického nářadí, jako jsou kladiva nebo úhlové brusky.

Jaká existují zdravotní rizika při příliš vysokých vibracích?

Při používání elektrického nářadí, které přenáší vibrace z ruky do paže, hovoříme o vibracích ruky - paže. Stejně jako prach, výpary nebo hluk, jsou i vibrace ruky - paže součástí každodenního zdravotního zatížení zaměstnance. V nejhorším případě mohou vibrace u uživatele vyvolat syndrom vibrací ruky - paže, který se také nazývá choroba bílých nehtů. Symptomy jako zúžené cévy, snížená citlivost ve špičkách prstů nebo píchání v rukou mohou vést až k pracovní neschopnosti zaměstnance.

Co dělá Bosch, aby mě chránil?

Bosch je průkopníkem v oblasti potlačení vibrací u elektrického nářadí a jako první výrobce již v roce 2001 zavedl systém tlumení vibraci (Vibration Control) u kladiv a úhlových brusek. Jednak to znamená další ochranu zdraví, jednak podstatně pohodlnější a příjemnější práci.

Díky optimálnímu dvojitému tlumení vibrací s odtlumenou hlavní i přídavnou rukojetí se vibrace u velkých úhlových brusek podařilo nepřekonatelně snížit – ve volnoběhu a při nasazení. Tím se prodlužuje maximálně možná pracovní doba. Malé úhlové brusky mají přídavnou rukojeť s tlumením vibrací Vibration Control, která snižuje vibrace na minimum.

S kladivem Bosch GBH 5-40 DE Professional zavedla firma Bosch první vrtací kladivo se systémem tlumení vibrací Vibration Control. Bosch tak stanovil novou laťku. Bosch nadále intenzivně pracuje na nových technologiích tlumení vibrací, ale také na dalším zvyšování výkonu elektrického nářadí a příslušenství. Uživateli tak stoupá produktivita, zkracuje se efektivní pracovní doba a tím se také snižuje zatížení vibracemi ruky - paže.

Kompletní článek na http://www.bosch-pt.com/productspecials/blue/vibration/cz/cs/start/index.htm


2008-01-05 14:04:18, Bosch

nové články
Uznání záruky ANO nebo NE ?

Jednoduchou odpověď nabízí ve své brožuře firma METABO...

Copyright 2024 - SM Works
Všechna práva vyhrazena
TOPlist